Referenties

Adres

EPA Centrum Nederland
Hoogte Kadijk 400
1018 BW  Amsterdam

Postbus 1636
1000 BP  Amsterdam
020 - 5286700
This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it

EPA Centrum Nederland, Onderdeel van het Energiebesparingscentrum BV

Inloggen adviseurs

This e-mail address is being protected from spam bots, you need JavaScript enabled to view it <
 
Momenteel is er een subsidie op het EPA maatwerkadvies van € 200,- Hierdoor kunt u nu een kosteloos maatwerkadvies bij ons verkrijgen.


Naar boven

Waarom een maatwerkadvies?

De energieprijzen stijgen. Uw woonlasten worden daardoor steeds meer bepaald door de energiezuinigheid van uw woning. Tevens is de verwachting dat de energiezuinigheid (het energielabel) van een woning een steeds grotere rol gaat spelen bij de verkoop- en verhuurbaarheid van woningen.
Als woningeigenaar wilt u zekerheid over uw woonlasten in de toekomst. Door de energielasten te beperken bent u minder afhankelijk van de schommelingen in de energieprijzen. Dit kunt u doen door energiebesparende maatregelen te nemen in uw woning of door zelf duurzame energievoorzieningen te treffen.
Met een Maatwerkadvies krijgt u inzicht in de mogelijkheden.Naar boven

Wat is een Maatwerkadvies?

Een gecertificeerde adviseur komt bij u thuis en bekijkt uw situatie. U bespreekt met hem of haar uw energiebehoefte, de gebruiksmogelijkheden, de investeringen die u kunt doen, de energiebesparing die het u oplevert en de comforteisen die u stelt. Ook kunt u met de adviseur bespreken hoe deze maatregelen in mogelijke toekomstige onderhoudsmaatregelen van uw woning passen. De adviseur maakt op basis hiervan een nauwkeurig advies voor uw situatie, waarmee u de juiste afwegingen kunt maken voor uw woning.
De Provincie Flevoland heeft met de gecertificeerde bedrijven op de website www.flevolandbespaart.nl een overeenkomst afgesloten dat woningeigenaren een korting van vijftig procent -tot maximaal 100 euro- krijgen op een Maatwerkadvies.Naar boven

Energielabel en Maatwerkadvies

Vanaf 1 januari 2008 zijn huizenbezitters verplicht bij verkoop of verhuur van de woning een energiecertificaat (energielabel) te overhandigen aan kopers of huurders. Dit certificaat bestaat uit een energielabel en een achterblad met hele grove aanbevelingen voor woningverbetering. Het label is te vergelijken met het label voor auto’s en witgoed. Een energielabel geeft echter géén inzicht in de besparingsmogelijkheden van de woning.

Het is mogelijk om het Maatwerkadvies te combineren met de uitgifte van een energiecertificaat (energielabel). U zult hier echter afspraken over moeten maken met de adviseur, want niet alle adviseurs bieden dit als standaardpakket aan. In sommige gevallen moet u het energiecertificaat apart betalen. De kortingsactie is niet geldig voor de afgifte van alleen een los energiecertificaat. De kortingsactie geldt wel als het energiecertificaat deel uitmaakt van het Maatwerkadvies.

Let goed op met welk doel u een Maatwerkadvies wilt:

  • Een Maatwerkadvies zonder energiecertificaat is niet geldig om te voldoen aan de verplichting van een geldig energielabel bij verkoop of verhuur van de woning.

  • Een Maatwerkadvies met energiecertificaat geldt voor de opname van de woningtoestand op dat moment. Wanneer er in het Maatwerkadvies maatregelen staan die voor u interessant zijn, en u ze besluit uit te voeren, kan dat het energielabel van uw woning veranderen. Wanneer u een certificaat wilt is het daarom beter om dit te laten uitgeven nadat u maatregelen heeft genomen. U kunt dit het beste bespreken met de adviseur.

  • In het algemeen worden de termen door elkaar gebruikt, maar er is een verschil tussen een energiecertificaat en een energielabel. Het certificaat is het officiële document waarmee u aan de verplichting voldoet. Het energielabel is onderdeel van dit document, maar is eigenlijk slechts een beeldende weergave van de energiezuinigheid van uw woning naar aanleiding van een speciale berekening. Het energielabel kan dus soms gebruikt worden in een Maatwerkadvies om de energiezuinigheid van de woning beeldend weer te geven, maar is dan nog niet het officiële document (certificaat) om aan de verplichting te voldoen. Als u een Maatwerkadvies wilt en tevens aan de verplichting wilt voldoen, vraag dan goed na bij uw adviseur of hij daarbij ook het officiële certificaat afgeeft en niet alleen het label.

Naar boven

 

copyright © 2008 - Design - F.R. Lander - LCAS Automatisering ®
 
LCAS Lander Consultancy en Automatiserings Services